Logo Nutriroots Trasp.
7 +1 Διατροφικές Συμβουλές μετά τις διακοπές

Date

Οι διακοπές είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε νέες γεύσεις και να αποκτήσουμε αναμνήσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως είναι λογικό, μπορεί να βγούμε από την διατροφική ρουτίνα μας και η επιστροφή στις υγιεινές συνήθειες μπορεί να φαντάζει δύσκολη. Πώς μπορούμε λοιπόν να επανέλθουμε στο πρόγραμμα μετά τις διακοπές; Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε συμβουλές και πρακτικές για να επανέλθουμε σε μια ισορροπημένη διατροφή μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

1. Αποτοξίνωση. Μακριά από εμάς οι δίαιτες αποτοξίνωσης και οι δίαιτες με τίτλους όπως «χάσε 7 κιλά σε 7 μέρες» . Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που την κάνει έτσι κι αλλιώς το σώμα μας. Τα όργανα που είναι υπεύθυνα για αυτήν είναι τα νεφρά μας (άρα πιες αρκετό νερό για να λειτουργεί σωστά), το ήπαρ μας (άρα μην κάνεις κατάχρηση αλκοόλ και φαρμάκων), και το έντερό μας (το οποίο χρειάζεται αρκετές φυτικές ίνες, τροφές κοντά στη φύση και ποικιλία ώστε να λειτουργεί σωστά).

2. Ζύγισμα. Θα πρέπει να μείνεις μακριά από τη ζυγαριά για κάποιες μέρες καθότι το νούμερο που θα δεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό μιας και ενδεχομένως λόγω αυξημένης κατανάλωσης αλατιού και ζάχαρης έχουν γίνει κάποιες κατακρατήσεις. Έστιάσου στο να μάθεις να ακούς το σώμα σου. Μήπως έφτασε η ώρα να μην αξιολογείς την κατάσταση του βάση του νούμερου που δείχνει η ζυγαρια;

3. Ξεκίνησε σταδιακά. Προσπάθησε να κρατάς σταθερό ωράριο ύπνου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατάς και σταθερό ωράριο γευμάτων. Το σχετικά σταθερό ωράριο εξυπηρετεί πολύ το σώμα γιατί νιώθει την ασφάλεια ότι θα πάρει συχνά θρεπτικά συστατικά άρα «δεν φοβάται» να κάψει παραπάνω.

4. Οργανώσου. Η οργάνωση αφορά στην λίστα σούπερ μάρκετ και στην προετοιμασία των γευμάτων. Μην ξεχνάς ότι η διατροφή είναι σαν τα οικονομικά αν δεν προνοήσεις, θα φαλιρίσεις

5. Ενυδατώσου. Οι ακραίες θερμοκρασίες συχνά οδηγούν σε αφυδάτωση η οποία με την σειρά της επηρεάζει το μεταβολισμό. Προτείνεται η κατανάλωση 1ποτηριού πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα βοηθήσει και στις ποσότητες φαγητού που θα καταναλώσεις καθώς οδηγεί στην εμφάνιση αισθήματος κορεσμού πιο γρήγορα.

6. Φυσική δραστηριότητα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης, πέρα από το ότι οδηγεί σε καύση θερμίδων και ενίσχυση του βασικού μεταβολικού ρυθμού και της μυϊκής μάζας, βοηθάει στο να μειώνουμε τα επίπεδα στρες και να βελτιώνουμε τον ύπνο μας. Επίσης βοηθάει σε πιο συνειδητές και υγιεινές διατροφικές επιλογές. Οι πολύ απαιτητικοί στόχοι είναι πιθανό να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά γι αυτό ξεκίνα με μικρούς που προσαρμόζονται στην καθημερινότητά σου και στις προτιμήσεις σου.

7. Μην ακυρώσεις το ραντεβού με τον διατροφολόγο σου. Είναι ακόμη πιο χρήσιμη η συμβουλευτική όταν «δεν πήγε και τόσο καλά». Άλλωστε η δουλειά που κάνουμε δεν είναι το μέτρημα του βάρους αλλά η σταδιακή τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Έχεις γεμίσει τις μπαταρίες για την σεζόν που έρχεται και είναι ωραίο να βάλεις τους στόχους σου. Θα χρειαστεί να είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί ώστε να μην σε στρεσάρουν και σε κάνουν να τους παρατάς! Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και πρακτικές, μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να επανέλθει σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μετά τις διακοπές, διατηρώντας την ευεξία και την ενέργειά σου.

Καλή επιστροφή λοιπόν 🙂 #nutriroots #balancenutrition #selfcare

 

More
articles

Scroll to Top